Valitse sivu

Uutta tietoa sain varsinkin verkostojen verkostoitumisvaikutusesta sekä eri medioiden lisensoinnista. Vaikka olen tehnyt paljon töitä alalla, ei CC-lisenssit ole olleet minulle tuttu käsite aiemmin. Lisäksi digitaalinen identiteetti ja varsinkin SISUID sekä sen ratkaisemat ongelmat ovat mielenkiintoisia, kun sähköistä tunnistautumista on pitänyt aiemmin itsestäänselvyytenä.

Yllätyin ja mieleeni painui erityisesti puhelinesimerkki verkostojen kasvattamisesta. Kun verkostoon saadaan uusia solmuja, kasvaa oma verkosto eksponentiaalisesti. Tämä motivoi minua varmasti lisäämään panostusta verkostoitumiseen liike-elämässä.

Tämän kurssin aikana en ole kohdannut ongelmia ja haasteita sosiaalisen median työkalujen kanssa, mutta varsin tuore tapaus työelämästä on edelleen mielessäni. Yhden yrityksen päätöksentekijän henkilökohtainen sosiaalisen median tili hakkeroitiin, ja hänen valtuuksillaan rikolliset pääsivät käsiksi useiden eri yritysten sosiaalisen median tileille. Tämä herätti mielenkiintoa aiheeseen ja olen sittemmin kiittänyt yhä enenevissä määrin huomiota omaan sosiaalisen median käyttäytymiseen sekä erityisesti tietoturvaan.

Käytin sosiaalisen median hyödyntämissuunnitelmaan paljon aikaa ja halusin saada siitä oikeasti hyötyä liiketoimintaan. Tein paljon taustatyötä sekä keskustelin eri ihmisten kanssa, miten tämä tehtävä hyödyttäisi minua sekä yritystäni eniten. Itse suunnitelma paisui nopeasti ylimaalliseksi ja sitä oli hankala rajata vain sosiaaliseen mediaan, puhumattakaan eri toimijoiden kanssa (sisäinen myynti & markkinointi) tehdystä yhteistyöstä. Jätin useita asioita (kuten sisältöklusterin, jonka pohjalta sisältöpankki luotiin) käsittelemättä varsinaisessa blogissa hyödytämissuunnitelmassa, sillä se veisi aikaa lukijalta huomattavasti.

Olen kiitollinen, että sain tehdä tämän tehtävän ajan kanssa ja että sain siitä aitoa hyötyä liiketoimintaan.